Patru sugestii pentru creşterea popularităţii blogului

În  scurta mea experienţă de blogger, am observat câteva principii, aplicarea cărora, în blogging, măresc traficul (un indicator al popularității). Vă voi împărtăşi cîteva din ele.

Conţinutul articolelor. Articolele trebuie să fie originale, dar nu preluate. Scrieţi astfel încît alţi bloggeri să facă referințe la . De exemplu, interviuri cu persoane celebre, diferite liste utile, descrierea unor evenimente sau locuri de care sînt interesaţi mai mulţi oameni.

Mai multe link-uri către alţi bloggeri , mai ales dacă sunteţi un blogger începător, este foarte important să vă faceti cunoscut printre alţi bloggeri. Când scriţi un articol şi abordaţi aceeşi temă sau acelaşi eveniment ca și alt blogger, puteţi pune un link către articolul lui în contextul  în care relataţi că şi el are aceeaşi părere sau părere diferită. Bloggerul spe care puneţi link va observa că primeşte trafic din partea dumneavoastră şi în cel mai rău caz vă va vizita blogul, însă se poate întâmpla că şi el în viitoarele lui articole va pune link-uri către tine sau chiar te va adăuga în blogroll.  Cu timpul spre aceste articole vor apărea link-uri de la alţi bloggeri care se referă la acelaşi eveniment, oferind şi părerea dumneavoastră. Astfel, o parte din cititorii lor vor ajunge și pe blogul dumneavoastră, unii dintre ei poate chiar vă vor rămîne vizitatori fideli.Numărul de caractere folosit, este de dorit să scriţi articole de 2000 – 4000 caractere (inclusiv spaţiile). Foarte mulţi oameni se plictisesc repede de aceea învăţaţi-vă să fiţi mai laconici, cu siguranţă că nu veţi avea prea mulţi cititori dacă exprimaţi o idee simplă într-un articol de peste zece mii de caractere. Oamenilor le plac articolele scurte.

Regularitatea postării articolelor. Postaţi zilnic minim un articol şi în scurt timp veţi aprecia rezultatul. De obicei,  dacă  o persoană  va găsi ceva interesant pe blogul dumneavoastră – cu siguranță va reveni şi a doua zi, dacă iarăși va găsi ceva nou – va reveni iarăși. Dacă însă nu postaţi cu regularitate – riscaţi să nu fiţi în stare de a le crea un „reflex” vizitatorilor să deschidă zilnic pagina dumneavoastră.

Personal nu reuşesc să mă ţin de aceste principii permanent, însă încerc să o fac, iar atunci când le respect – am parte de un număr de vizitatori mai mare.

Acestea fiind spuse vă doresc succes şi cât mai mulţi vizitatori fideli.

autor: Ion Tcaci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.